2017 - MED EGNE ORD

Gå til indhold

Hoved menu:

2017

Blogg
 
19.december 2017: dagbladet NordvestNyt, Holbæk

"Krimi om bakterier og grådighed

BØGER: Holbækkeren Michael Clasen tager fat på dødssynderne i ny krimi-serie – og lægger ud med en historie om MRSA-bakterier, manglende dyrevelfærd og aktivister.

Af Jørgen Juul

HOLBÆK: En rideulykke, grise, mink, en skovbørnehave, et gods, en gammel Nimbusmotorcykel, en coaster, et piratangreb og en medicinalvirksomhed er alle vigtige elementer i en helt ny og meget spændende krimi, der foregår i og omkring den opdigtede, sjællandske købstad Haubjerg. Den kan ligne flere byer. Holbæk, for eksempel. Krimien, der har titlen ”Grådighedens pris”, er da også skrevet af en holbækker. Det er Michael Clasen fra Dalen, der senest var bog-aktuel med ”Det smukke kranie fra Købmagergade”, der trak tråde til blandt andet Kongstrup, Vipperød og Ågerup.
Men bogen om det smukke kranie foregik for et par hundrede år siden, og historien i ”Grådighedens pris” er helt aktuel. Udgangspunktet er den såkaldte MRSA-bakterie. Den findes i svinebesætninger, men kan også overføres til mink og mennesker. Det har Michael Clasen skabt et intenst drama ud af.

Dødssynderne
Bogen handler om en af de syv dødssynder: Grådighed. Den repræsenteres i bogen af en stor og højt placeret svineproducent. Han hedder Knud E. Tranedal og ejer godset Tranedal, der ligger i nærheden af Haubjerg, en købstad med lavvandet kommunekasse, en brostensbelagt hovedgade, en Haubjerg Sport- & Fitnesspark, et HyperCenter, boligblokke ved havnen og et nyanlagt boligkvarter med navne som Brumbassevænget og Oldenborrevej.
- Byen er opdigtet og kan minde om flere købstæder på Sjælland, siger Michael Clasen.
Ideen til ”Grådighedens pris” fik holbækkeren for flere år siden.
- Jeg har jo læst og set en del om de forbandede bakterier, og jeg synes ikke, at dyrene bliver behandlet ordentligt i det konventionelle landbrug. Grise skal gå rundt med krølle på halen, ikke med kuperede haler. Det fik mig selvfølgelig til at tænker på, hvad der kan ske med de bakterier, siger Clasen, der i bogens efterskrift blandt andet noterer:
”En enkelt stand og et enkelt erhverv i landet er i gang med at påføre menneskeheden en svøbe, som de seneste generationers antibiotikabehandling ellers næsten havde uskadeliggjort eller udryddet.
Det er forfatterens højeste ønske, at dette stykke fiktion om få år vil opfattes som science fiction og ikke som endnu en ond drøm, der er gået i opfyldelse.”
- Det er et spørgsmål om dyrevelfærd. Jeg er ikke ude på at sige, at man ikke skal spise kød eller blive veganer i stedet. Jeg elsker selv godt kød og gode fisk. Men dyrene skal have det godt, mens de lever. Vi taler om dyr, levende væsener, der skal behandles med respekt. Der er stor forskel på at tale om dyr og om produktionsenheder i et industrialiseret landbrug, siger Michael Clasen.

Frømanden
Helten i den nye bog hedder Daniel Dreyer. Han er soldat i frømandskorpset, da det begynder – senere tidligere frømand.
- Helte nu om dage plejer at være tidligere politifolk eller journalister. Her er det altså en tidligere frømand. Og så synes jeg, vi havde brug for en helt, der ikke er dysfunktionel, siger Clasen.
Daniel Dreyer vil da også være at finde i den næste Clasen-krimi. Den kommer til at handle om frådseri, en anden af dødssynderne.
”Grådighedens pris” er på godt 400 sider.
Bogen er udkommet på Books on Demand, men sælges også hos boghandlerne i Holbæk.

 
 
12. december 2017 - Nu kan man få "Blodhævn" som lydbog.

Så var det første gang, jeg deltog i et af Dansk Forfatterforenings arrangementer. I lørdags var vi omkring 80 forfattere inden for alle genrer, der læste højt af vores værker og solgte dem fra små stande. Jeg underholdt med passager fra "Det smukke kranie fra Købmagergade" (som jo delvist foregår et stenkast fra biblioteket) samt mit seneste opus krimien "Grådighedens pris". Mit bogsalg var bestemt ikke noget at prale af, men forhåbentlig er der nogle, der er blevet inspireret til at hente bøgerne hos boghandleren eller på nettet.
Denne uges nyhed kommer mere til at at handle om min ungdomsroman "Blodhævn", som man nu kan erhverve som lydbog til download. Den er udkommet på Lindhardt & Ringhofs Audiobooks og koster  69,- Køb den blandt andet på https://www.bog-ide.dk/produkt/blodhaevn-lydbog/2463643 eller https://www.saxo.com/dk/blodhaevn_michael-clasen_lydbog-download_9788711924808.
Romanen udkom oprindeligt i 1989 og er for længst udsolgt som papirbog. Den fås dog som e-bog (find den på en af de store onlineboghandlere). Lydbogen indtalte jeg selv i 1990.
Bogens handling foregår for en stor del i en fiktiv sjællandsk købstad kaldet Haubjerg, hvor en teenagedreng - Jeppe - mister sin far ved en ulykke. Handlingen skildrer, hvordan han udtænker en hævn. Om han gennemfører den, må man læse - eller høre - sig til.
Romanen var mit forsøg på at skildre, hvordan en normal, velfungerende dreng kan forvandles til en dødelig terrorist.


Forsiden af papirudgaven

Som et PS kan jeg tilføje, at miljøet i og omkring Haubjerg også er hjemsted for min nye krimi "Grådighedens pris", og at Jeppe fra "Blodhævn" nok vil dukke op i et af de kommende bind af krimiserien "Daniel og dødssynderne".

Læs mere om modtagelsen af "Blodhævn" ved at følge dette link.

Mange klager over, at ungdommen - specielt drengene - ikke gider læse bøger. Her er en oplagt julegaveide til familiens teenager: spændende, vedkommende og sendt via hovedtelefoner!

God lyttelyst!


Forsiden af e-bogsudgaven

 
 
3. december 2017 - Julebogmarked i København

Skal du ind til byen lørdag den 9. december, så læg vejen forbi Københavns Hovedbibliotek i Krystalgade (50 meter fra Rundetårn) mellem 11 og 14.
Her holder Dansk Forfatterforening det årlige julebogmarked, hvor 76 meget forskellige forfattere læser op af deres bøger på 9 scener. Jeg er en af dem. Desuden kan man købe deres signerede bøger. Jeg glæder mig til at deltage med "Det smukke kranie fra Købmagergade" (som jo delvist foregår et stenkast fra biblioteket), mit seneste opus krimien "Grådighedens pris" samt de sidste ti eksemplarer af "Blodhævn" fra 1989!



Der er gratis adgang, og det er en anderledes, sjov og personlig måde at købe julegaver til ens kære - eller en selv!

På gensyn i Krystalgade.
 
 
27. november 2017 - Grådighed på tilbud - bare 119,-

Så blev det i dag e-bogsudgaven af "Grådighedens pris" udkom - 2 uger efter papirudgaven.
Hvis man er til e-bøger kan man for eksempel anskaffe den hos Saxo eller Bog&Idé og downloade den til sin tablet eller mobiltelefon.
Og så kan man oven i købet spare penge! Mens papirudgaven koster 199,-, sælges e-bogen for bare 119,- i de første otte uger. Efter den 22. januar bliver prisen 139,-
Selv om en e-bog er svær at lægge under juletræet, kan man forhåbentligt glæde sig til at låne den på eReolen senere. Jeg skal nok fortælle, hvornår det sker.
Jeg ønsker alle rigtig god læselyst.


 
 
20. november 2017 - Hvor er det bare uretfærdigt

Så er den lille konkurrence slut. Rigtig mange deltog, og det bliver nok ikke sidste gang, jeg kaster mig ud i den slags. Alle deltagere kendte det rigtige svar, som er: DANIEL DREYER. Daniel er hovedperson og helt i min serie af krimier, som er påbegyndt med "Grådighedens pris", der udkom i sidste uge.
Den heldige vinder - som blev udtrukket af min muse - var Iris Engelsted Holmberg i Hinnerup, som om få dage vil modtage sit signerede eksemplar med posten. Til lykke, Iris!
Til alle de interesserede, som gav det rigtige svar, men som bare ikke vandt, kan jeg kun sige: Øv, hvor ærgerligt! Jeg ville gerne have sendt mit ydmyge værk til jer alle, men I ved folkepension og så videre ...
I stedet kan jeg kun opfordre jer til at bestille bogen hos Saxo  eller Books on Demand  eller hos jeres egen boghandler, som kan have den hjemme i løbet af 4-5 dage.
Til dem, som ikke lige synes, at der er plads til 199,- i novemberbudgettet: Skriv den på jeres ønskeseddel til jul!
 
 
15. november 2017 - Nyudgivelse - og Bogforum

Så udkom den endeligt - "Grådighedens pris". Igen en grænseoverskridende oplevelse at stå med de første eksemplarer i hånden. Alle, der har lært at skrive, burde prøve det.
Nu kan den bestilles i alle almindelige boghandlere hos forlaget https://www.bod.dk/bogshop.html samt hos de store internetboghandlere, f. eks. Saxo. https://www.saxo.com/dk/graadighedens-pris_michael-clasenmichael-clasen_paperback_9788771884791
Prisen er 199,- og bogen er på 416 sider.
Omslaget og det typografiske layout er designet af Anne Clemensen.
Om et par uger udkommer også e-bogsudgaven. Nærmere om det, når det er aktuelt.
Vær opmærksom på at bogen kan vindes i en lille konkurrence. Læs mere om det på et opslag på denne side, men gør det inden søndag den 19. november!



Og så var jeg ellers på Bogforum i lørdags. Hold da helt op! Mange spændende muligheder for oplevelser, men også alt for mange mennesker, alt for meget støj og en atmosfære, der lignede det, man kender fra en lufthavn. Jeg synes, at det er utroligt, at denne begivenhed år efter år kan lokke så mange mennesker til. Måske er det fordi de kan lide bøger?
Lørdag eftermiddag stod jeg ved Books on Demands stand og prøvede at fortælle de forbipasserende om mine bøger. Det blev mest til snak om "Kraniet", for "Grådighedens pris" var ikke med på standen. Det havde alligevel været for tæt på deadline. Der blev ikke solgt en eneste bog på stedet, men måske lagt nogle kim af interesse til en senere anskaffelse.


 
 
8. november 2017 - Bogforum

Jeg har aldrig før været til denne - nok årets største - bogbegivenhed i Danmark. Men i år skal det altså være. Ikke blot som tilskuer, men forlaget Books on Demand har bedt mig om at komme ind og fortælle om "Det smukke kranie fra Købmagergade". Det foregår lørdag den 11. november mellem 14 og 15. Hele BoD´s program for fredag, lørdag og søndag kan ses her: https://www.bod.dk/fingerprint/dk/selvudgivelse/program-bogforum-2017/.
Om lørdagen er vi nogle forfattere, der har brugt forskellige historiske begivenheder som udgangspunkt for vores fortællinger.
Derudover er jeg meget spændt på, om mit seneste opus "Grådighedens pris", når frem fra trykkeriet. Det kunne være fedt at fejre udgivelsen netop på Bogforum!
Som optakt til denne store weekend har jeg lavet en konkurrence på mine Facebooksider. Præmien er et signeret eksemplar af min ny krimi. Man skal svare på følgende spørgsmål: Hvad hedder privatdetektiven og helten i "Grådighedens pris"? Løsningen kan findes på denne side! Send svaret til min emailadresse eller skriv den på min facebookside:  https://www.facebook.com/forfattermichaelclasen/. Det vil være mig en stor glæde og ære, hvis du også "liker" og "deler", så alle dine venner kan se, hvordan de kan deltage i konkurrencen. Den heldige vinder udtrækkes søndag den 19. november og vil få bogen tilsendt helt gratis.
 
 
25. oktober 2017 - Så er omslaget klar! Udgivelsen kan begynde!



Grafikeren Anne Clemensen har designet dette omslag, der forener æstetikken med romanens temaer og desuden har et markant blikfang.
På omslaget bagside kan man så blive klogere på indholdet:



Tekst og omslag ligger nu hos forlaget Books on Demand, og jeg ser frem til at udkomme en gang i november.
Jeg skal nok komme tilbage til den nøjagtige dato.
Romanen på 416 sider vil så kunne købes i alle boghandlere formedelst 199,-

 
 
19. oktober 2017 - Grådighedens pris

Så er manuskriptet layoutet og lagt op hos Books on Demand, mens Anne C. arbejder på omslaget. Hvor er det dog herligt at arbejde sammen med en person, som besidder så meget viden og færdighed udi tilrettelæggelse af en trykt sag!

Jeg har ellers altid sværget til en skrift, som den, du ser på nu - uden seriffer eller fødder som her. Mine betalæsere og Anne har overbevist mig om at bogstavssnit med seriffer gør teksten mere læselig, så vi er endt på teksten Garamond. Med passende skriftstørrelse, linjemellemrum og margener ender vi med en bog på på 416 sider. De ydre mål bliver 15,5 x 22 x 2,81 cm. Hvor jeg dog glæder mig til at få den i hånden!
Anne arbejder med nogle meget spændende ideer til omslaget: elektronmikroskopiske fotos af MRSA-bakterier, et skydetårn til jagtbrug samt et portræt af en industrigris! Spændende, ikke sandt?
Jeg lover at vende tilbage , når der er nyt at fortælle og vise!

 
 
1. oktober 2017 - Ny titel!

Midt i juni sendte jeg manuskriptet til min nye krimi "Prisen for grisen" til ikke mindre end 11 forlag.
Efter lang tids venten, må jeg erkende, at flertallet af deres tilbagemeldinger har været så nedslående, at jeg har valgt at udgive bogen på Books on Demand - som jeg også gjorde med "Det smukke kranie".

Nu forestod der så et større arbejde:
For det første skulle der findes en flot og fængslende forside med layaot, der gør at boghandlernes kunder simpelthen må flå den ned af hylderne. I modsætning til sidst har jeg ikke allerede fundet den ultimative forsideillustration, men så var jeg så heldig at min niece, som i en menneskealder har været chef-layouter på et større forlag, tilbød sin hjælp. Nu er hun gået igang med at læse teksten, inden hun kommer med et oplæg. Jeg er så spændt!
Hun vil ligeledes guide mig i den grafiske tilrettelæggelse af teksten, så den bliver smuk og læseværdig.

Begge mine kyndige beta-læsere har fra starten været meget kritiske overfor min titel "Prisen for grisen", som jeg selv synes ikke var så ringe endda. Ikke desto mindre gik vi i tænkeboks og til alles tilfredshed kom der en ny og helt anderledes titel ud af det:

"GRÅDIGHEDENS PRIS"

Nu er det afgjort, at bogen, som kommer til at fylde omkring 400 sider, kommer til salg under dens ny titel, som jeg er rigtig stolt af.
Jeg har også fået skrevet en bagsidetekst, som jeg allerede tør offentliggøre her:

"GRÅDIGHEDENS PRIS"

"I Guineabugten bliver en dansk coaster angrebet af pirater.
En af vagterne bliver såret og vender hjem til sin barndomsby Haubjerg.
Her slår han sig ned som privatdetektiv og kommer til at gribe afgørende ind i en række mystiske og skæbnesvangre begivenheder på godset Tranedal.

Privatdetektiven Daniel Dreyer optræder for første gang i ”Grådighedens pris”.
Bogen er en velskreven og afslørende, samfundsorienteret krimi fra den danske hverdag.
Det viser sig, at der foregår usædvanlige og truende ting lige under overfladen."

På nuværende tidspunkt ved jeg ikke, hvornår bogen udkommer, men jeg håber meget på, at den kan nå at komme med i julehandlen.
Hold jer orienteret på denne side og min Facebook-side: https://www.facebook.com/forfattermichaelclasen/






 
 
26. september 2017 - Veloverstået premiere

Vi var omkring 40 mennesker i Holbæk Biblioteks store sal i går aftes.
Personalet har altid været meget hjælpsomt, når jeg har søgt oplysninger i min research, så derfor havde jeg tilbudt dem denne beta-udgave af mit foredrag om "Det smukke kranie fra Købmagergade".
Det kan være vanskeligt at time og beregne alt hjemme ved skrivebordet, men det viste sig at planen (stort set) holdt vand.
Det endte med en seance, som bestod af 2 gange tre kvarters foredrag, en pause på et kvarter og lidt tid til publikums interesserede spørgsmål.
Selv en gammel cirkushest som mig kan ikke sige sig helt fri for nerver, men de blev vist holdt på et acceptabelt niveau.
Jeg tilbød gæsterne uden beregning at sende dem filen med Power Point-billederne, men kun en enkelt har indtil nu reageret.



I dag må jeg sige, at jeg er klar til at rykke ud over kommunegrænsen, hvis der skulle være andre biblioteker, kurser, højskoler, aftenskoler eller foreninger, der vil have et litterært og historiske arrangement. Man kan jo starte med at forespørge, om det kan lade sig gøre, eller kontakte mig. Læs mere på min side om Foredrag.

Efter en premiere er det altid spændende, at modtage publikums reationer, og her er den første.

En af gæsterne skrev til mig:

"Hej Michael
Tak for en god aften på biblioteket.
Jeg er - som jeg sagde - i øvrigt meget imponeret over bogen. Jeg vil være glad for at modtage dine slides: De vil være rare at have, når jeg skal drøfte bogen med min søn.
På forhånd tak. Venlig hilsen, Kurt L." 

En anden skrev:

"Tak for en dejlig aften med et spændende og godt foredrag."
Ditte J.
 
 
20. september 2017 - Vis mig dit kranie ... 

... og jeg skal sige dig, hvem du er! 
Det er titlen på mit foredrag om "Det smukke kranie fra Købmagergade", som får premiere på Holbæk Bibliotek på mandag den 25. klokken 19.
Bogens opmdrejningspunkt er nemlig den misforståelse, at man kunne bedømme en persons evner og karakter ud fra kraniets form. I romanen er den ene hovedperson – professor Carl Otto – landets fremmeste bannerfører for denne vranglære i 1800-tallet.
Bogens anden hovedperson er Anne Andersdatter, som var en sølle, fordrukken bondekone, der blev dødsdømt for at prøve på at sætte ild til Malthes Kro i Vipperød. Retten i Holbæk dødsdømte hende, men Højesteret mildnede dommen til indsættelse i datidens statsfængsel på Christianshavn – Tugt- Rasp- og Forbedringshuset. Her mødte hun lægen Carl Otto, inden hun døde af tuberkulose.

Først egnsspil i Ågerup – og nu som bog
I forsommeren 1990 opførte Vipperød Teaterforening stykket ”Historien om Anne” på Ågerupgård, hvor Anne Andersdatters grumme skæbne blev oprullet.
I 2016 er historien genopstået i skikkelse af romanen ”Det smukke kranie fra Købmagergade”, som er forlaget Books on Demands bedst sælgende skønlitteratur i det seneste halve år.

På mandag aften vil jeg på Holbæk Bibliotek fortælle om historiens baggrund og bogens tilblivelse.
Der er gratis adgang, men man skal bestille sin billet på bibliotekets hjemmeside. Der er endnu ledige pladser. https://bibliotek.holbaek.dk/arrangementer/litteratur/forfatterbesoeg-michael-clasen
Hvis man ikke allerede har købt bogen, bliver der mulighed for at købe den til en særlig lav pris – og forfatteren signerer gerne bøgerne.

I dag har jeg været på biblioteket og afprøve teknikken - foredraget er ledsaget af en Power Point-præsentation - og aftale det nødvendige med personalet. Nu skal jeg bare have slebet de sidste hjørner til, så jeg også kan udbyde foredraget til andre kurser, skoler, foreninger og biblioteker.

 
 
18. august 2017 - VIS MIG DIT KRANIE ...

Mandag den 25. september klokken 19 er der gratis adgang til mit foredrag på Holbæk Bibliotek. Det er nødvendigt at bestille billetter, og det kan gøres på denne side: https://bibliotek.holbaek.dk/arrangementer/litteratur/forfatterbesoeg-michael-clasen.
Støttet af et billedshow vil jeg fortælle om min bog "Det smukke kranie fra Købmagergade", dens tilblivelse og dens to hovedpersoner, som begge har eksisteret i kød og blod.
Se mere om mit fordrag her.
Ved samme lejlighed sælger jeg bogen til en fordelagtig pris - med eller uden signering.
Jeg håber på fuldt hus.
 
 
14. august 2017 - BogForum

Så er de begyndt at sælge billetter til årets BogForum, en messe, der foregår i BellaCentret 10. - 12. november.
Jeg aldrig før besøgt dette årligt tilbagevendende arrangement, men i år er jeg blevet indbudt af Books on Demand.
Lørdag den 11. bliver deres stand besøgt af nogle af deres forfattere, der har dét til fælles, at de har skrevet og udgivet bøger, der har været inspireret af noget historisk. Jeg er endnu ikke klar over, hvem de andre skribenter er, men jeg har aftalt at være ved standen lørdag eftermiddag. Jeg håber, at vi ses!





 
 
9. august 2017 - DET SMUKKE KRANIE FRA VIPPERØD?

Så er det på lørdag den 12. august, jeg får min debut som gadesælger. Det sker på kræmmermarkedet ved Dagli´ Brugsen i Vipperød mellem 10 og 14.



Her sælger jeg min lokalhistoriske roman "Det smukke kranie fra Købmagergade" til favørpris - signeret, hvis det ønskes.
Dens titel kunne også have været Det smukke kranie fra Vipperød, for kraniets ejermand/ejerkvinde var Anne Andersdatter, der blev gift i Ågerup og boede på Malthesminde på Roskildevej, til hun forsøgte at brænde gården ned i 1825. I en tid derefter sad hun fanget i kælderen under Holbæk Arrest.
I 1989 var hon titelpersonen i det historiske egnsspil "Historien om Anne", som opførtes for fulde "huse" på Ågerupgård Ridecenter.

Markedstilbud: 120,- (normalpris 149,-)

Desuden sælger jeg de sidste eksemplarer af min ungdomsroman fra 1989 "Blodhævn" for kun 100,-
 
 
24. juli 2017 - Anne fra Vipperød - med det smukke kranie


Anette Eskildsen som Anne Andersdatter. Foto: Per Torp

I 1989 opførtes det historiske egnsspil "Historien om Anne" som friluftspil på Ågerupgård med op mod 150 medvirkende. Hovedpersonen, der blev spillet suverænt overbevisende af Anette Eskildsen (som stadig bor i Vipperød), var den sølle, tyvagtige og fordrukne bondekone Anne Andersdatter, der boede til leje på gården Malthesminde på Roskildevej lige over for Kongstrupvej. Inden da var hun blevet gift i Ågerup Kirke. Hun levede under falsk navn i Vipperød, indtil hun i 1825 blev anklaget og dømt for mordbrand og  røg i fængslet Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset på Christianshavn. I egnsspillet fulgte man hendes elendige skæbne fra hun blev født på Lolland, og til hun døde af tuberkulose i statsfængslet.
Forestillingen spillede seks gange for fuldt "hus" i maj 1989, og mange interesserede måtte afvises. Og så var den historie ude! Næsten!
Nu er den nemlig genopstået i skikkelse af den historiske roman "Det smukke kranie fra Købmagergade", der udkom i begyndelsen af 2017, og som er forlagets bedst sælgende skønlitteratur i det seneste halve år.



Lørdag den 12. august er der kræmmermarked ved Vipperød Brugs, og der sælger jeg mellem 10 og 14 bogen til en lav markedspris: 120,- (normalpris: 149,-).
Hvis man ønsker det, kan man få bogen signeret af mig.

Hvad med at bruge den lokalhistoriske roman som gave til familie og venner?
Brug den til fødselsdag, jul og som værtindegave. Den meget overkommelige pris er yderligere reduceret, hvis du køber 4, for så får du den femte gratis oveni!
Pris for 4 = 480,- Du får 5!
Pris pr. bog (361 sider) er kun 96,- 


Slutscenen fra "Historien om Anne"

Hvis du er i nærheden, håber jeg, at vi ses til kræmmermarked ved
VIPPERØD BRUGS, LØRDAG 12. AUGUST 10-14




 
 
12. juli 2017 - eReolen

Så er det muligt at låne "Det smukke kranie fra Købmagergade" på eReolen.
eReolen er bibliotekernes udlånsservice af e-bøger og lydbøger. Her kan du ganske gratis låne e-udgivelser i 30 dage. Du skal oprette dig som låner, inden du får glæde af det; det er lige som et gammeldags lånerkort.
"Det smukke kranie fra Købmagergade" låner du fra denne side: https://ereolen.dk/ting/object/870970-basis%3A53046495
Rigtig god læselyst!
 
 
24. juni 2017 - Det var så "Grisen" - nu gælder det "Gourmand"

I sidste uge blev min spændingsroman "Prisen for grisen" afleveret til en del forlag, som nu har godt to måneder til at læse den og melde tilbage. Så må jeg til den tid se, hvad der bliver det bedste tilbud.
Men tiden står jo ikke stille, og i går fik jeg skrevet prologen til "Grisens" efterfølger, forløbig kaldet "Gourmand".



I den mellemliggende tid er det gået op for mig, at jeg faktisk er startet på en "septologi", syv romaner med gennemgående figurer, men forskellige temaer. Det er soleklart, at "Grisen"s hovedtema er "Griskhed". Den egenskab var en af de klassiske syv dødssynder. Jeg har besluttet, at hver bog skal tage en sådan dødssynd op, og "Gourmand" kommer til at behandle synden "Fråseri". De næste dødssynder bliver "Dovenskab", "Misundelse", "Nydelsessyge", "Hovmod" og "Vrede" -  i hvilken rækkefølge de kommer, vil vise sig.

 
 
21. juni 2017 - 20 år og stadig i live

I dag er det præcist 20 år siden "mit nummer blev udtrukket"! Under et hyggeligt arrangement på en gocartbane sammen med en flok nye kolleger blev jeg dårlig - rigtig dårlig - og det viste sig, at jeg havde fået en blodprop i hjertet. Takket være en årvågen chef, hurtige Falck-reddere og dygtigt personale på Kalundborg Sygehus overlevede jeg. Ganske vist langt fra tidligere tiders aktivitetsniveau, men dog i live.
I mange år kneb det for mig at komme i mit gamle gear med hensyn til skriveriet, men den side er jeg til gengæld kommet tilbage i de seneste par år.
Og hvordan fejrer man så lige et 20-års jubilæum? Med en positiv nyhed: Min gamle ungdomsroman (fra 1989) "Blodhævn" har været ude et stykke tid som e-bog, men inden nytår kommer den også som lydbog til download. Jeg lover at reklamere for den, når den kommer. Hver dag sin glæde!
 
 
14. juni 2017 - Læser de langsommere på små forlag?

"Grisen" er født! Fødslen forløb planmæssigt, og det er blevet en velskabt "grisling".
Til side med pjat. I lørdags blev jeg færdig med at skrive, og i tre døgn stod den på det lidt kedelige, strukturelle slid med at gennemgå hele manus for fejl - spændende fra manglende kommaer til de korrekte titler på overordnede politiembedsmænd. Og i går kunne jeg udbryde et højlydt: Færdigt arbejde! Skønt efter omkring et års skriveri.
Min historiske roman "Det smukke kranie fra Købmagergade" blev udgivet via Books on Demand, hvilket har fordret en hel del fodarbejde fra min side, blandt andet med hensyn til PR. Nu har det aldrig været min ønskedrøm at blive reklamemand eller forlægger, så denne gang prøver jeg atter at løbe de etablerede forlag på dørene. I går eftermiddags sendte jeg derfor "Prisen for grisen" til ikke mindre end syv forlag. Jeg ved godt, at de "foretrækker", at man kun sender sit manuskript til ét forlag af gangen, hvorefter de tager sig rigtig god tid til at læse og melde tilbage. I mit følgebrev fortalte jeg derfor ligeud, at de ikke var alene om buddet, og at jeg ville tage det bedste tilbud, jeg blev tilbudt senest om to en halv måned = den 31. august. Hvis ingen har antaget det til den tid, må jeg overveje endnu en "privat" udgivelse. Jeg tror nu nok, at den nye romans målgruppe er så meget bredere en "Kraniets", at der vil komme tilbud.
I et hvert fald fik jeg straks automatiske tilbagemeldinger fra fire forlag, som lover at læse bogen og melde tilbage hurtigst muligt. Og hurtigheden har vidde rammer: Et forlag skriver, at de skriver tilbage imellem "... en uge og op til 6-8 uger", mens et andet bare lover at bestræbe sig på at svare i løbet af 6-8 uger. Et tredje forlag mener, at det kan vare op til 3 måneder. Det sjoveste svar kommer fra et forlag, der skriver, at da de er et lille forlag, kan der gå 3-4 måneder. Hallo, læser man virkeligt langsommere på små forlag end på store?
Nu er det bare et spørgsmål om at vente. Til mine kommende læsere kan jeg bare sige, at jeg håber, at "Prisen for grisen" kan være på gaden i begyndelsen af det nye år: 2018.

 
 
2. juni 2017 - Lys for enden af tunnelen


Så har jeg lige rundet den anden af tre dele af min kommende spændingsroman "Prisen for grisen".



62 af de planlagte 84 kapitler er skrevet og godkendt af mine to betalæsere. Herligt!
Desuden føles det - for en gammel struktur-freak som mig - som en lettelse at have de resterende dele af krimi-plottet helt gennemtænkt og beskrevet i stikord i mit forfatterprogram "Scrivener". (Kan varmt anbefales til alle, der roder med større skriftlige ting - også eksamensopgaver og andre manuskripter.) Som så ofte, når jeg har rigtig godt gang i skriveriet, sker der det, at manuskriptet næsten får sit eget liv. Som om jeg selv blot er et medie, der trykker på tasterne, mens nye personer, aspekter og handlinger tryller sig selv frem på skærmen. Næsten spooky! Gad vide om evangelisterne havde det sådan i sin tid: De skrev, men det var deres usynlige gud, der dikterede?

Når alt er skrevet, forestår det store arbejde med at gennemgå manuskriptet med tættekam for at finde og rette på inkonsekvenser, forglemmelser, overflødigheder, gentagelser samt slå- og kommafejl. Et arbejde, der nok kan tage en uge eller to al den stund at mit manuskript allerede vil fylde over 400 almindelige bogsider.



 
 
22. maj - Fintænkning for viderekommende

Min søde kone og jeg forærede hinanden en robotplæneklipper i julegave. Efter vi havde studeret TÆNK´s testresultater, blev den anskaffet for et par uger siden. Allerede nu er vores plæne kvarterets mest velklippede. Ikke så dårligt i en husstand, der døjer både med gigt og hjerteproblemer! 
Men hvad i alverden har det dog med forfattervirksomhed at gøre? Bare rolig, kære læser, så vil det blive åbenbaret.
Sådan en lille maskine virker helt menneskelig og kalder på at få et navn, og vores robot lyder nu navnet Lawn John.



Man starter med at programere sådan en, og John starter og slutter af sig selv i vores baghave, som ligner et billardbord. For at få slået græsset i forhaven, må man dog tage ham under armen og lægge vejen gennem havelågen. Her sørger han lige så lystigt for, at alt bliver fint og nyklippet. Problemet er, at vi er bange for at miste ham i forhavens åbne landskab. Sæt en misundelig sjæl tog ham ved vingebenet og stak af med ham! Han er ganske vist sikret med en pinkode (som kun familien kender) uden hvilken han ikke kan arbejde andre steder end på vores matrikel. Det kan man bare ikke se på ham! Vi har med andre ord besluttet, at han ikke får lov til at arbejde i forhaven uden at være under nøje opsyn. Som den arbejdsivrige sjæl, jeg er, har jeg lovet at påtage mig dette ansvarsfulde arbejde. Det foregår fra en havestol i et hjørne af forhaven, og i løbet af en omgang græsslåning à en time til halvanden kan jeg oven i det hårde arbejde tillade mig en solid gang fintænkning. Tænkning over personers udseende, karakterer og udvikling. Tænkning over indviklede plots og deres løsning og herunder - også hvilke vildspor, der skal lægges ud til læserne. Men også tænkning over nye PR-initiativer og markedsføringskneb, ikke blot af "Det smukke kranie", men også det opus, som er undervejs, og som kommer til at hedde
Og mens jeg går ind i en meditativ tilstand, tilbyder de mennesker, der passerer på fortovet, inspiration til fremtidige karakterers udseende, gangarter og måder at hilse på.
Kort sagt: Har du brug for nogle ugentlige timers afslapning kombineret med intensiv fintænkning, så er plæneklipning sagen, hvis man altså har en Lawn John og en god havestol.
 
 
3. maj 2017 - Foredrag i Holbæk

Jeg har lavet en aftale med Holbæk Bibliotek om at holde foredrag om "Det smukke kranie fra Købmagergade" mandag den 25. september kl. 19:00. Med udgangspunkt i den frenologiske vranglære er foredragets titel:

VIS MIG DIT KRANIE, OG JEG SKAL SIGE DIG, HVEM DU ER!



Foredraget - som er ledsaget af mange billeder - tager sit udgangspunkt i bogens tilblivelse og fortæller derefter om romanens to hovedpersoner:
Den første person er læge og professor Carl Otto, som var leder af sygeafdelingen i Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset på Christianshavn i starten af 1800-tallet.
Den anden person er den dødsdømte bondekone Anne Andersdatter. Hun blev gift i Ågerup kirke og boede en overgang i Vipperød, hvor hun prøvede at sætte gården Malthesminde i flammer. Sidenhen vansmægtede hun i Holbæk Arrest.

Gratis adgang. Der bliver mulighed for at købe signerede bøger til favørpris.

Jeg håber at se en herlig fyldt sal, så reserver allerede nu aftenen: mandag den 25. september kl. 19:00.


 
 
2. maj 2017 - Prisen for grisen

Mens "Det smukke kranie fra Købmagergade" får positive omtaler og sælger lystigt, begynder min næste roman at tage form. Denne gang foregår handlingen i høj grad i nutiden og dens problematikker er højaktuelle. Desforuden kommer den til at lægge sig i spændingsfeltet mellem krimi- og spændingsbøger.
I dag ved vides det ikke, hvornår den er færdig og langt mindre, hvor og hvornår den udkommer.
Men i dag kom dens titel til mig:

PRISEN FOR GRISEN


med undertitlen

Daniel Dreyer vender hjem

Hvad du - kære læser - kan udlede af dette med hensyn til emne og persongalleri, er helt op til dig. Alt vil blive afsløret med tidens fylde.
Mine seneste erfaringer i forfatterbranchen har lært mig, at det er klogt at holde kontakt med sine læsere - og gerne i et gensidigt inspirationsforhold.
Derfor vil jeg på disse sider jævnligt fortælle om mine fremskridt og give mindre smagsprøver på, hvad der er i vente. Følg dette site, hvis du vil følge tilblivelsen, og kom gerne med dine kommentarer.
 
 
1. maj 2017 - Bestseller!

I tirsdags opgjorde Books on Demand hvilke bøger, der havde solgt bedst i årets første kvartal. Udgivelserne er opdelt i fem kategorier: Skønlitteratur, faglitteratur, hobby og fritid, børnebøger samt lyrik. Jeg har syntes, at "Det smukke kranie" godt måtte sælge flere eksemplarer, så jeg blev både overrasket og meget glad, da det viste sig, at min roman havde placeret sig på førstepladsen blandt forlagets skønlitterære bøger. Yes! Se selv: https://www.bod.dk/bogshop.html


 
 

30. april 2017 - To blogg or not to blogg?
Da min ungdomsroman "Blodhævn" udkom i 1989 på forlaget Høst & Søn var der - af indlysende årsager - ingen, der nævnte ordet "bogblogger". Uden at kunne prale af at have fulgt meget med i dette nye fænomen har jeg været rundt til forskellige blog-sites, siden min seneste roman "Det smukke kranie fra Købmagergade" udkom omkring starten af februar. Og det er i sandhed et broget felt. Det gælder i høj grad den grafiske udformning af siderne, men der er også stor forskel på, hvilke genrer der blogges om. Nogle er til krimier, andre til fantasy, mens enkelte er mest til bøger for børn og unge. Andre igen er naturligvis meget bredere i genrer. Uden en egentlig videnskabelig analyse er det ret tydeligt, at hovedparten af bloggerne er kvinder, og at ganske mange af dem er ret unge.
Da jeg ved udgivelsen af "Det smukke kranie" sendte pressemeddelelser ud til "verdenspressen", valgte jeg også at sende dem til omkring 35 bogbloggere. Indtil for ganske nyligt var jeg godt nok skuffet over den feedback, det fik. Jeg ved ikke, om den manglende omtale af bogen skyldtes, at jeg ikke selv uopfordret kunne sende anmeldereksemplarer ud til alle bogbloggerne; de måtte hver især sende en e-mail til denne adresse ( presse@bod.dk ), og så ville de få dage senere modtage et gratis eksemplar. Books on Demand, som har stået for alt det praktiske vedrørende fremstilling af bogen, har fortalt mig, at kun tre (3!) bogbloggere havde reageret. Jeg havde faktisk så godt som opgivet enhver bogbloggerreaktion, da jeg pludselig modtog en besked fra "Bognørden" alias Stina Holdt, om at nu var hendes omtale af romanen slået op på hendes side. Den kan læses her: http://bognorden.blogspot.dk/2017/04/det-smukke-kranie-fra-kbmagergade.html . Sikke en dejlig overraskelse! Og herligt, at "Bognørden" havde modtaget romanen så positivt og givet den ikke mindre end fem stjerner, som ifølge Bognørden betyder:

"Giver jeg til de rigtig gode og tæt på fantastiske bøger, der, hvor jeg efterfølgende kan mærke bogen sætte sig, og huske den iblandt de mange øvrige."


Og så sent som i går fik jeg en ny reaktion: En anden bogblogger reagerede sent, men ville gerne lige have et anmeldereksemplar. Nu ser jeg bare frem til de næste bogbloggeranmeldelser, når nu dagbladene udviser en fuldstændig negligering af min udgivelse.

 
 
11. april 2017 - Struktur, struktur, struktur

Det har overrasket mig, hvor meget tid der går med at være medudgiver og dermed sit egen pr-bureau. Sådan havde jeg i flere måneder gået og sagt til mig selv, som forklaring på - og undskyldning for - at jeg ikke var kommet det mindste videre med manuskriptet til mit næste opus spændingsromanen , hvor helten hedder Daniel Dreyer. (Jeg har endnu ikke en bedre arbejdstitel)
Når det alligevel har været svært at komme videre i dette arbejde, må jeg nok indrømme, at der også har været andre årsager; i løbet af flere månder har der naturligvis været tid til at skrive videre!
Skrivehæmning! Det er et begreb, som forfattere har let ved at smide om sig med. Lige som skuespillere taler om "sceneskræk"! Men ordet i sig selv karakteriserer jo bare tilstanden uden at forklare den.
Jeg må her lige forklare, at jeg til dato er kommet til et punkt i romanen, hvor de grundlæggende præmisser og problemstillinger er lagt frem; et punkt, hvor man fristes til at udbryde: "Lad spillet begynde!"
Men hvordan? Når jeg læste de første 40-50 sider igennem, var de skam meget velskrevne (sic!) og spændende, men hvad skulle jeg stille op med det ene spor? Og det andet? Det lyder nok lidt svævende, men jeg tror nok, at jeg fik hul på problemet i forgårs, da jeg atter gennemlæste det skrevne og derefter gav mig til at skrive de vigtigste begivenheder ind i en oversigtskalender! I hvilken rækkefølge, og med hvilke mellemrum foregik de forskellige afsnit? Og hvordan skulle de fortsætte: Kladdestikord ind i kalenderen!



Og pludselig kom alt det, der tidligere havde virket så ugennemsigtigt og dunkelt, til at stå klart og tydeligt. Jeg genoplevede, hvad jeg tidligere havde erfaret i et andet erfaringsområde: Jeg må have struktur på tingene!!! Eller flyder det for mig, og jeg bliver lammet. Uden struktur, struktur og struktur går det ikke at iscenesætte friluftsteater med 150 medvirkende, og uden struktur kan jeg ikke komme videre i mit plot.
Jeg tror sagtens, at andre - forfattere, instruktører og alle mulige andre - kan have det anderledes, men jeg har endnu en gang måttet sande, at uden struktur bliver jeg kvalt i detaljer.
I går og i dag er jeg kommet videre med en velskabt begyndelse af næste hovedafsnit, og modet er højt!
 
 
6. april 2017: Forlagsinterview

Mit forlag - og trykkeri - Books on Demand har i dag slået et interview med mig op på deres hjemmeside: http://www.bod.dk/fingerprint/dk/spotlight/det-smukke-kranie-koebmagergade/



Jeg skal ikke her trætte med at referere interviewet, men bare opfordre til at læse det på ovenstående link. God fornøjelse.
 
 
31. marts 2017 - Illustrationer?

Jeg er blevet spurgt, hvorfra jeg har hentet omslagsillustrationerne til "Det smukke kranie fra Købmagergade". Klædeligt rødmende tilstår jeg, at der naturligvis skulle have stået en oplysning om dem i selve bogen.
Nu prøver jeg at råde bod på denne mangel:

- Forsideillustrationen er lavet af Eugène Cicéri (fransk; 1813 - 1890) som et litografi på papir. Dets titel er "Rundetaarn à Copenhague" og er lavet mellem 1842 og 1856.



På bogens bagside findes
- øverst et fotografi af Carl Otto fra Georg E. Hansen & Co´s fotoatelier, formentlig taget omkring 1870. Fotoet er hentet fra Det kongelige Biblioteks portrætsamling.



- nederst et udsnit af en skitse af maleren Martinus Rørbye, som tegnede i Tugt-, Rasp- og Forbedringshuset i 1832-1833. Hans skitsebøger befinder sig i Den kongelige Kobberstiksamling. Kvinden på billedet forestiller Gjøde Elisabeth Hansdatter, (født 1790, gift, 4 børn, 1830 idømt livsvarigt tugthusophold for tyveri.) Der findes ingen billeder af Anne Andersdatter, og i Rørbyes skitsesamling er dette den eneste kvindefigur, så dette billede må repræsentere den ene af denne bogs hovedpersoner.



- På bogens sider 83, 84 og 85 er i min bedste håndtegning gengivet tre plancher, som forestiller et menneskehoved med indtegning af de såkaldte hjerneorganer. De oprindelige plancher er fra Carl Ottos store værk: "Phrænologien eller Galls og Spureims Hjerne- og Organlære i fuldstændig Oversigt og i sine senere Fremskridt med Bidrag til dens nøiere Kundskab og Stadsfæstelse", København 1925.










 
 
28. MARTS 2017: LEKTØRUDTALELSE

DBC´s lektørudtalelser indgår i de fleste bibliotekers bogvalg. Det er derfor yderst vigtigt for en bogs udbredelse, at der overhovedet bliver lavet en udtalelse, hvad kun sker for omkring en fjerdedel af alle danske udgivelser! "Det smukke kranie fra Købmagergade" kom igennem dette nåleøje og fik en udtalelse med en anmærkning om, at den er den eneste roman med frenologi som omdrejningspunkt og, at den roligt kan anskaffes og bruges på de fleste biblioteker.

Uddrag af lektørudtalelse fra DBC:

”Kort om bogen. Da jegfortælleren finder et kranie og et manuskript i en baggård i København, åbner der sig en dramatisk historie fra 1800-tallets København …”
”Beskrivelse. Kranieforsker og læge Carl Otto sidder i 1876 i København og skriver sine erindringer, mens han tænker tilbage på mødet med den kriminelle bondekone Anne i Tugt-Rasp- og Forbedringshuset for mere end 50 år siden…”
”Vurdering. Forfatteren har kastet sig over et spændende stykke Danmarkshistorie. Frenologi var udbredt i 1800-tallet og Carl Otto var foregangsmand indenfor området. Sideløbende fortælles historien om Anne og hendes barske liv nederst i samfundet. Der tegnes et fint stykke Danmarkshistorie, skrevet i et ligefremt sprog.”

Nu håber jeg på, at rigtig mange biblioteker vil indkøbe rigeligt med eksemplarer!

 
 
23. marts 2017 - Langt om længe! 

Allerede i slutningen af januar fortalte jeg vidt og bredt, at nu kunne "Det smukke kranie" fås både som papir som e-bog. Det sidste viste sig dog at løbe ind i problemer, som er alt for tekniske til, at jeg tør vove en forklaring.
Men nu er den her! Bedre sent end aldrig. Jeg undskylder over for alle dem, der forgæves har ledt efter den i den forløbne tid.

Og så er der lige en ting mere:
E-bogens ordinære vejledende udsalgspris er sat til 99,- I de første 8 uger er den dog bare 75,-.
Men så er der bare det med onlineboghandlerne, som selv kan sætte deres pris. Det kan derfor betale sig at gå efter det bedste tilbud, hvad nedenstående tydeligt viser:

Desuden kan man kigge på varen , inden man køber: Gratis læseprøve til og med side 73.


 Her kommer der også en gratis læseprøve, men den er pt. ikke tilgængelig.
 
 
20. marts 2017 - Det varmer ens gamle hjerte

I går modtog jeg den første skriftlige tilbagemelding fra en læser af "Det smukke kranie". Den var så overvældende glad og rosende, så jeg måtte sidde helt stille og rødme færdig. Den kan læses øverst på siden her.
Jeg skrev tilbage til den betænksomme læser: 

Kære (...),
du aner ikke hvor meget din feedback glæder mig. Skriveprocessen er mestendels et langt soloforetagende, så når der er nogle, som læser ens udgydelser, er det bare så fedt!
Nu bliver dether vist også for højsvungent, men jeg vil bare sige dig, at det glæder mig rigtig meget, at du har "hygget" dig i selskab med Anne og Carl.
Og som jeg husker nye læsere på - for at bringe det hele lidt ned på jorden igen - så siger jeg, som salig professor Tribini sagde til sine kunder: "Er De tilfreds, så sig det til andre. Hvis De er utilfreds, så sig det til mig; jeg løber ikke med sludder!"
Når vi ses, må du gerne udfolde yderligere detaljer i din kritik, det vil være en nyttig del af min læreproces.
Michael C

Og til alle andre læsere: Jeres tilbagemeldinger med kommentarer, spørgsmål, kritik og - måske - ros er meget velkomne. Jeg lover, at jeg kun slår dem op på min side, hvis I giver mig lov - og altid uden navns nævnelse.
 
 
Man kan også bare låne den! - 9. marts 2017

Så har jeg lige opdaget, at min ungdomsroman "Blodhævn" ikke bare er til salg som e-bog, men også er tilgængelig på e-reolen. Man kommer frem til den ved at følge dette link: https://ereolen.dk/search/ting/Michael%20Clasen%20%28f.%201948%29



E-reolen er et online bibliotek for e-bøger og lydbøger, der hjemmefra gratis kan lånes i en måned - ligesom man gør på de almindelige, analoge biblioteker!

Hvis du i stedet vil eje "Blodhævn", kan den købes på de almindelige onlineboghandlere: Bog og Idé (60,95 kr) og Saxo.dk (69,95 kr).
 
 
2. marts 2017 - Lokale omtaler

Så kom der ellers lokal omtale af "Det smukke kranie". Forleden bragte det lokale dagblad Nordvestnyt (tidligere Holbæk Amts Vestreblad) en hel sides omtale, som i går blev gengivet i det lokale annonceblad "By og Land".
Se artiklen her: Presseomtale.

Og så sender TV Vestsjælland i dag - og nogle af de følgende dage - et 11 minutters interview og omtale. For alle, der ikke kan se denne kanal, kan indslaget ses på YouTube ved at følge dette link: https://www.youtube.com/watch?v=806wdas4EN8.

Så er det eller bare om at vente på at der er landsdækkende medier, der får øje på værket!
 
 
Hvem vil ha´ en kold skulder? - 7. februar 2017

Siden sidste forår har jeg døjet med en såkaldt "frozen shoulder" - den venstre.
Den ytrer sig sig ved smerter og nedsat bevægelighed. Lokalbedøvende creme og fysioterapeutiske øvelser har kun hjulpet mådeligt, og de fleste praktiske gøremål har været svært hæmmet. Min søde kone har påtaget sig en stor mængde ekstra arbejde og har blandt andet ageret chauffør for mig. Hun har dog hverken kunnet sørge for en rolig og smertefri nattesøvn eller for mit skriveri. Begge dele har været neddroslet til et minimum.
Men nu virker det endelig som om både smerter og manglende bevægelighed ganske langsomt (men sikkert?) aftager. Hvor bliver det dog en lettelse. Nu kan jeg for alvor bruge de fysioterapeutiske øvelser til at genvinde min tabte førelighed og tabte muskelkraft. Og - ikke mindst - nu kan jeg igen få skrevet noget uden, at det skal gøre ondt. Jeg har stadig det meste af indledningen liggende til mit kommende opus: En samfundsrelevant, nutidig udkantskrimi, måske den første i en hel serie? Jeg har så nogenlunde styr på min hovedperson og helt: Daniel Dreyer. Plottet skal der derimod arbejdes videre med, men jeg glæder mig til at komme igen ved tastaturet igen.
 
 

Bedre end juleaften - 26. januar 2017



Så kom buddet med de første dugfriske bøger!
Nogle skal sendes som tak til mennesker der har vist hjælpsomhed og interesse undervejs; andre håber jeg at afsætte på anden vis ved arrangementer og foredrag.
E-bogsudgaven vil først være tilgængelig om nogle få dage, men papirudgaven kan fra i dag erhverves i alle boghandlere og på Books on Demands bogshop.
Jeg ønsker alle rigtig god læselyst!
Hvis du skulle blive begejstret over den, kan du hjælpe mig ved at "like", "dele" og anmelde den på Saxo og i andre onlineboghandlere. Du kan jo også foreslå din egen, lokal boghandler at få nogle stykker hjem på hylden.
 
 
Books on Demand - 10. januar 2017



Efter den lange proces med at finde en udgiver til "Det smukke kranie fra Købmagergade" er jeg nu endt hos foretagendet med det mundrette, danske navn Books on Demand. Grundlæggende er det et tysk firma, men deres hjemmeside og individuelle betjening er helt dansk.
Jeg har lavet en såkaldt Comfort-aftale med dem, der indbefatter hjælp fra en projektkonsulent, der giver gode råd med hensyn til udformningen af bogens omslag og øvrige opsætning. Min konsulent hedder Jens Wichter, og han er en særdeles hjælpsom og kompetent mand at have ved sin side. Som en del af min aftale med BoD har jeg fået et par korrektureksemplarer af bogen, og jeg glæder mig meget til at se det endelige resultat.
Til alle, der større eller mindre manuskriptyer liggende i skuffen - eller i hovedet - kan jeg kun anbefale BoD, som også laver oplag helt ned til ét eksemplar!
I modsætning til de fleste andre forlag trykker BoD ikke en hel eller en halv palle bøger, der så står på et lager og venter på at blive solgt. Nej, hver gang en kunde - eller en boghandler - bestiller et eller flere eksemplarer, så trykkes, indbindes og sendes det! Man skal derfor nok ikke regne med at finde en halv hyldemeter med min roman hos boghandleren, men efter bestillingen skulle bogen være fremme på under en uge!
Foruden hos boghandleren kan papirbogen bestilles på: Book on DemandSAXO, GUCCA, Adlibris og amazon.de
Udsalgsprisen vil være 149,-
E-bogen laves i de to mest gængse e-bogsformater epub og mobi. E-bogen kan fås de samme steder som papirbogen samt hos Apple-I-Book-stores, Bog og Idé og Arnold Busck.
E-bogen kommer til at koste 99,- men i de første 8 uger vil man kunne få den for kun 75,-
Jeg håber selvfølgelig også, at bibliotekerne landet over vil købe en del eksemplarer, så alle kan læse bogen gratis. Hvis eReolen antager den vil e-bogen kunne lånes der.
Men foreløbig slår jeg ventetiden ihjel med at skrive på historien om Daniel Dreyer. Jeg skal nok lade vide, når "Det smukke kranie" er på gaden!
 
 
Tilbage til indhold | Retur til hoved menu