7. august 2018: Den svære to´erFra en gang i november ´17 har mit skriveri ligget ret stille. Halvskidt helbred, mangel på inspiration, vinterdepression eller præstationsangst? Svært at sige, men det er i et hvert fald sikkert, at jeg døjede med en knækket knæskal, flere forkølelser og en irriterende hoste, der ødelagde nattesøvnen.
Når jeg åbnede min pc havde jeg næsten dårlig samvittighed; nu var jeg egentlig kommet godt fra start med mit nye opus, som fra starten har haft arbejdtitlen "Gourmand". Og selv om mine betalæsere sagde god for det, gik jeg alligevel i stå. Af og til var jeg inde og se på det, jeg forløbig havde skrevet, og måske fik jeg lavet en enkelt tilføjelse, men på en eller anden mærkværdig måde føltes det næsten umuligt at sparke arbejdet i gang.
Måske kunne forår med lys og lune vække et slumrende talent, men det blev faktisk først i juli, der atter gik hul på bylden. Ikke forstået som om det var en let kickstart, men snarere en sej viljesakt som langsomt - kapitel for kapitel - satte gang i processen.
Jeg er glad for mit tekstprogram "Scrivener". Her kan man se, hvornår man påbegyndte en tekst. Og ved nærmere eftersyn åbenbaredes det, at det præcist var et år siden, jeg havde taget det første forsigtige skidt.
De fleste kender sikkert udtrykket "den svære to´er" og måske var det mine egne forventninger til opfølgeren, som blokerede?
Men siden er det gået slag i slag, og krimiens omfang vokser dag for dag. Jeg har regnet ud, at jeg har passeret de første 300 bog-sider, og der resterer nok omkring endnu et halvt hundrede stykker.
Det er en temmelig berusende følelse, man oplever, når man er inde i et godt skrive-flow, hvor det ene ord tager det næste, og hvor billeder og personer næsten får deres eget liv. Alle burde opleve det!
Ikke sådan at forstå, at bogen er tæt på at udkomme. Jeg håber at afslutte den egentlige digte-fase med udgangen af august, og så står der et stort arbejde tilbage med finpudsning, rettelser, kommatering og den endelige gennemtjekning af plottet. Derefter kommer der den grafiske tilrettelæggelse, for- og bagsidetekster og - vigtigt - forsidens layout. Heldigvis har min dygtige niece Anne Clemensen, som lavede den flotte forside til "Grådighedens pris", lovet, at hun vil hjælpe mig igen denne gang. Jeg er spændt på, hvad hun får digtet til historien.
Forhåbentlig kan "Gourmand" komme på gaden en gang i efteråret - så den kan nå at komme med i julehandlen!
Med andre ord er den gamle digter ret fornøjet for tiden. Derfor skal de besøgende på dette site have en lille, gratis smagsprøve på, hvad der er i vente. Følg dette link og læs kapitlet
"Jan"